søndag den 28. september 2014

Naturliv

Fra fredag til lørdag var jeg på arbejde. Jeg var på tur med mit valghold i UNO/friluftsliv. Og det var skønt!

Min udsigt fra soveposen lørdag morgen


Jeg har besluttet, at jeg vil noget mere på tur i naturen med mine egne børn. De børn, der befinder sig godt i naturen er bare lige lidt sejere i mine øjne. Og jeg håber sådan, at mine børn vokser op og bliver nogle af dem, der trives i naturen, holder humøret højt selv når det regner og møder udfordringer med oprejst pande og gå-på-mod.

Naturen ligger jo lige der og venter på at blive brugt, spist, oplevet.

I efteråret skal vi på små ture ud i naturen. Vi skal samle kastanjer, svampe og pinde. Vi skal lave bål, riste skumfiduser og poppe popcorn. Vi skal se smukke farverige solnedgange.

Til vinter skal vi pakke os i varm tøj og tage på kælketur og bygge snemænd. Vi skal varme os ved et bål og lave varm suppe over trangiaen. Og vi skal lave islygter, der kan stå på terrassen og lyse, når vi igen sidder i den varme stue.

Til foråret skal vi samle alle de lækre friske urter. Og vi skal bruge dem i madlavningen. Vi skal også sove i det fri i telt eller shelter. Og se solopgang fra kanten af soveposen.

Til sommer skal vi på kanotur og sove i det fri mere end en gang.

Det bli'r godt...kan I mærke det? Jeg glæder mig allerede :-) Hvem vil med?? Ole kan nok lokkes en enkelt gang eller to. Men jeg tror gerne, han giver plads til, at andre kan komme med.

Med opdagelsen af ovenstående drømme, er der tilføjet et par punkter til vores ønskelister:
4 personers telt
Trangia
Redskaber til bålplads i haven (grydestativ, grillrist, bålgryder, pander o.l.)
Soveposer til børnene

Desuden kan det næsten kun gå for langsomt med etablering af bålplads i haven. Havde egentlig troet det skulle vente til vi får bygget det lysthus af genbygmaterialer vi drømmer om. Men så længe kan jeg vist ikke vente.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar