onsdag den 29. oktober 2014

Vintertid


I eftermiddag da jeg kørte hjem fra arbejde, nød jeg den smukkeste solnedgang hele vejen. Faktisk blev jeg (trods længsel efter at komme hjem til min familie) draget til at stoppe ved Brabrandsøen og gå en ganske kort tur. Nyde den smukke udsigt og friske efterårsluft. Det var skønt...ja et sandt lille moment af hverdagswellness.


På turen slog det mig pludselig, hvor vildt det egentlig er, at se solnedgangen på vej hjem fra arbejde. Jeg synes ikke, det føles som ret længe siden, jeg kunne gå i min have efter ungerne var puttet og nyde solens sidste stråler. Tiden flyver!


Og der sker et eller andet, når efteråret og vinteren kommer med sit mørke. Der følger mange hyggelige ting med vintertiden. Og jeg elsker på mange måder efteråret. Men den mørke tid gør mig samtidig lidt...utilfreds. Det er som om, der er meget færre timer i døgnet i vinterhalvåret. Jeg føler, at jeg har meget mindre tid sammen med mine børn om eftermiddagen. Også selvom de bliver hentet og puttet på samme klokkeslet, som i sommerhalvåret. Jeg synes også, at der er meget færre timer om aftenen. Og jeg får langt fra udrettet lige så meget, som jeg gerne ville. Og begge dele er vældig utilfredsstillende.


De seneste dage har jeg gået og funderet over, om jeg kan og skal gøre noget ved det. Eller om jeg blot skal acceptere, at jeg og hele min familie er gået lidt i vinterhi. Er det okay, at ungerne sidder og hygger med ipad og tv, hver eneste eftermiddag? Eller skal jeg kæmpe lidt mere for, at de hygger med puslespil, perleplader og togbane i stedet? Skal jeg blot selv overgive mig til sofaen om eftermiddagen indtil madlavningen kalder, og sidde der og hygge mig (red. stene) med børnene? Eller skal jeg udnytte tiden til lidt huslige forpligtelser? Der er ingen tvivl om, hvilke typer aktiviteter jeg vægter højest på 'kvalitetstidslisten'...men ville det være bedre og mindre stressende for både mine børn og mig selv, hvis jeg rykkede lidt rundt på den liste!?
Hver eneste dag går jeg (ubevidst) og lægger planer for de ting, jeg godt kunne tænke mig at lave om aftenen, når ungerne er puttet. For tiden går jeg med planer om at få ryddet op på kontoret (der igen, igen på mystisk vis er blevet helt rodet!!), så jeg kan få plads til at puste lidt gang i nogle kreative syslerier. Jeg drømmer om aftener, hvor jeg, efter at have puttet børn, ryddet op, lavet madpakker osv., går ind på kontoret, sætter en lydbog i ørerne og syr en barselsgave, nederdel til Frida eller noget andet lækkert. Men det sker bare ikke. I sommer havde jeg ingen problemer med at få brugt aftenerne på havearbejde osv. Men nu drages jeg hen i sofaen så snart (og nogle gange før) pligterne er klaret, og har svært ved at rejse mig, før sengen begynder at kalde.


Også her har jeg en helt klart prioriteret liste over, hvad der er mest meningsfuldt at bruge tiden på. Højt på denne liste står fx. læse en bog, stikke, hækle el.l. Langt nede på liste står fx. se TV, surfe målløst på nettet osv. Men indrømmet, det er ofte de sidstnævnte ting, jeg ender med at bruge tiden på. Bør og kan jeg mon gøre noget ved dette? Eller skal jeg acceptere mørkets sløvende effekt og flytte lidt rundt på prioriteringerne, så jeg kommer til at føle det som kvalitetsfuldt og meningsgivende at stene TV?


En ting er sikkert! Ret højt på listen er i løbet af de seneste måneder også kommet ‘at blogge’. Så i aften har jeg da i hvert fald fået brugt tiden på en af de ting, der giver mening for mig.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar