tirsdag den 18. november 2014

Lykke

Her til aften har jeg slappet heeelt af. Jeg har gjort afslappende ting,og faktisk også slappet af, mens jeg gjorde det. Ofte bliver jeg sådan lidt 'stresset', når jeg slapper af om aftenen. Tænker for meget over de ting jeg burde gøre i stedet...eller andre afslapningsting jeg kunne lave i stedet for det, jeg nu engang har valgt at lave. Men i aften var jeg helt rolig og sikker i mit valg: jeg zappede tv og strikkede benvarmere til Frida.

Jeg zappede bl.a. forbi et program om en der hed Ole, som gerne ville være lige så lykkelig som Ole Henriksen. I programmet talte de bl.a. om et gen, der, hvis det er langt, disponerer for at have et lyst sind. Og hvis det er kort, disponerer for have et mere mørkt sind. Jeg vidste det egentlig godt i forvejen, men jeg synes, det er vildt, at ens humør et stykke hen ad vejen er genetisk bestemt. Heldigvis er jeg overbevist om, at mit gen er i den lange ende. Men når jeg ser på Ole Henriksen og andre glade mennesker, får jeg lyst til at dyrke mine glæder endnu mere.
Jeg synes fx, det er ret meget november lige for tiden. Og jeg synes, der er flere mandage i ugerne end der er fredage. Min portion af tålmodighed er ikke så lang for tiden, og både mine egne og andres børn kommer i ny og næ til at opbruge rationen helt.

I forhold til mit arbejde ved jeg, at chancen for succes afhænger helt og holdent af mit humør og min mængde af ro, nærvær og tålmodighed. Og jeg ved at jeg ved at fokusere på og træne lige netop dét, kan opnå en bedre relation til mine elever og et bedre undervisningsmiljø.

Og derfor vil jeg gøre netop det fra i morgen. Jeg vil forsøge at tænke frustrationer små og ubetydelige. Og fokusere bevidst på det positive. Det lyder let, men jeg ved det er svært. Heldigvis ved jeg også, at jeg kan, for jeg har gjort det før.

1 kommentar: