tirsdag den 24. februar 2015

Om at disponere sin tid

Altså! I søndags postede jeg dette billede på instagram med teksten "Ville så gerne sidde lige der..." og jeg havde en bagved liggende tanke eller rettere sagt hensigt om, at forsøge at sidde der så meget som over hovedet muligt i den kommende uge.Og jeg har ikke sidder der en eneste gang siden. Og det endda selvom jeg har været hjemme en stor del af dagen i går og hele dagen i dag med en syg Albert...og Frida, som fik lov at blive hjemme og hygge, nu muligheden bød sig.

Jeg har været god til alt muligt andet...men bare ikke til at sidde og slappe af med mit strikketøj. Jeg har lavet mad, ryddet op, ordnet vasketøj, bagt boller, løbet ture, leget, danset, rettet danskafleveringer, trøstet grædende børn, opdraget tudende børn osv. osv. Alt sammen ting, jeg ikke kan eller vil lade være med at gøre. Men hvad er det så lige jeg kan og vil lade være med at gøre for at få bedre tid til at sidde i den der gyngestol og slappe af med en lydbog i ørerne og stikketøjet i hænderne??

Hvis jeg kigger rigtig godt efter - eller altså, måske behøver jeg ikke kigge så godt, men bare turde kigge - så bruger jeg en del tid med min telefon i hånden. Jeg tjekker instagram og blogs med jævne mellemrum i løbet af en dag (i hvert fald så længe jeg er herhjemme). Jeg sætter mig også foran tv'et om aftenen. Ofte har jeg planer om noget der skal gøres eller ordnes samtidig fx arbejde. Og jeg kommer nok ikke uden om, at det hele tager lidt længere tid at få ordnet, når min opmærksomhed flakser mellem computer og tv. Og afslapningen og afkoblingen når jeg sjældent til.

Jeg har erkendt og indset disse ting mange gange før. Sagt til mig selv, at arbejdet skal laves på kontoret, så jeg kan være effektiv og fokuseret. Og derefter slappe af. Men når trætheden melder sig bliver jeg magelig, og vil hellere sidde blødt i sofaen mens jeg får ordnet pligterne.

Nu overvejer jeg seriøst at tage en kold elektronik tyrker. Prøve en uge, hvor jeg slukker for det hele. Eller i hvert fald næsten det hele. Min telefon må bruges til samtaler og sms'er (det gør jeg alligevel ikke ret meget). Men 0 instagram, 0 facebook, 0 bloglovin. Jeg vil forsøge at arbejde så meget som overhovedet muligt ude på skolen. Og jeg vil slukke fjernsyn og tablets så meget, som jeg overhovedet kan komme til. Jeg ved, at jeg ikke får opbakning fra mand og børn på matriklen. Det er naturligvis mig, der bestemmer over børnene. Og jeg synes at de (efter ferie og sygdom) har brug for en nedtrapning. Men en kold tyrker kan jeg nok ikke lokke dem med på. De afkobler uden tvivl en hel del foran skærmene, og det vil jeg ikke tage (helt) fra dem.

Jeg var lige ved at skrive, at jeg nok ikke starter lige i morgen...men det gør jeg...sku! Jeg har jo ingen gode argumenter for at vente. Om en uge kan I godt regne med en status her på bloggen. Og måske nogle af alle de billeder, som instagram 'er blevet snydt for' i løbet af ugen. Og forhåbentlig er jeg blevet glad for at være koblet fra og bedre til at slappe af, så jeg kan fortsætte en uge til...og måske en uge til...og måske...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar