tirsdag den 27. oktober 2015

Syltede grønne tomater



I løbet af sommeren har en stor tomatplante pyntet på terrassen. Den har sat masser af flotte tomater, men desværre har varmen ikke været tilstrækkelig og kun et par stykker er blevet røde.
Forleden kunne jeg derfor høste over et kilo grønne tomater, som jeg i dag har syltet. Jeg har aldrig smagt syltede grønne tomater, så jeg ved ikke rigtig hvilken smag jeg går efter. Jeg tjekkede forskellige opskrifter ud på nettet og miksede dem, så jeg tror de matcher mine smagsløg bedst.

Ingredienser:
2,5 dl æblecidereddike
2,5 dl vand
500 g sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
5 hele peberkorn
Skallen af 1/2 økonomi citron
2 små chilier
1 kg grønne tomater

Fremgangsmåde:
- Eddike og vand bringes i kog
- Sukker, vanilje + stang, kanel, peber og citron kommes i og koges til sukkeret er opløst.
- Imens halveres de største tomater. Og alle tomater prikkes i skindet 2-4 gange med en gaffel.
- Tomater og chili kommes i eddikelagen og koges i ca. 5 minutter.
- Gryden stilles til forsyltning køligt natten over. Sørg for at lagen dækker tomaterne.
- Dagen efter gives tomaterne et opkog på 5 minutter.
- Tomaterne kommes i et skoldet sylteglas.
- Lagen gives koges ind i 10-15 minutter og hældes over tomaterne.
- Opbevares køligt.

Jeg glæder mig til at smage tomaterne i morgen. Og hvis jeg mod forventning ikke kan lide dem, er den første hjemmelavede adventsgave til mine forældre i hus:-)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar