tirsdag den 5. januar 2016

Der skal to til en tango...

...ligesom der skal to til at lave et barn (i traditionel forstand)...og dermed også to til at vælge et navn til dette barn. Og på dette felt er vi virkelig udfordrede denne gang. Vi har hver især et par favoritnavne til hhv. en pige og en dreng. Men vi har ingen navne, som vi er enige om.

Der er mange aspekter at tage hensyn til, når man skal vælge et navn til sit barn. Personligt har jeg to kriterier, som jeg går efter:
1) at det skal have to stavelser - bare fordi!
2) at man ikke må være i tvivl om, hvordan det staves.

Det sidste punkt kommer af, at jeg altid (indtil jeg blev gift) har heddet: Sine uden g, Løkke med Ø og Kristensen med K. Vores børn hedder Løkke Madsen til efternavn, så de vil stadig have ét navn, som skal staves. Men jeg synes vi skal lade dem slippe her. Og måske er jeg også en lille smule miljøskadet af mit arbejde på dette felt. Det er bare lettest med de børn, med navne, der kun har en stavemåde, så man ikke kommer til at fornærme dem, hver gang man får skrevet deres navn forkert. Under dette kriterie ryger gode navne som Aksel, Konrad og Einer.

Ud over disse to kriterier, er vi enige om, at navnet ikke må være for specielt og samtidig behøver det ikke være et top 10 navn.

Og så er der 'hensynet' til børnenavne i vores vennekreds og familie. Fx. er vi begge to ret glade for 'Agnes' og ville nok uden tvivl vælge dette navn, hvis vi fik en pige. Hvis altså det ikke var fordi der bor en dejlig, sød 3. årig med dette navn i vores nabohus. Men er dette nok til at fravælge et smukt navn, som vores barn skal have for livet!?

Jeg er også ret vild med navnet Vilbert. Men med en søn der hedder Albert og en lille nevø, der hedder Vilfred, går det vist ikke, vel!? På samme måde er der faktisk en hel del søde -bert og Al- navne, der kommer lidt for tæt på Albert, fx. Hubert, Herbert og Alfred.

Jeg er selv kommet frem til to klare favoritter, som jeg vil forsøge at bearbejde Ole med frem mod fødslen. Jeg tror han har det på samme måde med sine favoritter. Og jeg tror faktisk, at det ender med, at Ole trækker det lange strå denne gang. Men hvem ved, måske det helt rigtige navn bare kommer til os, når vi ser den lille! Man har jo lov at håbe.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar