mandag den 4. januar 2016

Second breakfast på årets første arbejdsdag


I skrivende stund sidder jeg i mit yndlingshjørne af stuen og nyder en lækker second breakfast mens solens stråler varmer mig. Og jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at starte denne årets første arbejdsdag på.

I morges sendte jeg to friske og glade unger - og deres knap så friske far - afsted i børnehave og på arbejde. Derefter klaskede jeg en bolledej sammen og krøb tilbage under min dyne med min bog i hånden. Ah!

De største planer for de kommende dage er, at få ordnet de sidste praktiske ting til babys ankomst og ellers bare at hvile min tunge krop, og lade den godt og grundigt op til den snarligt forestående fødsel.

Jeg har stornydt juleferien sammen med min familie. Det har været virkelig skønt at have SÅ mange dage sammen med de tre jeg holder aller mest af. Vi har sovet længe, hygget med ipad, tv, læsning, leg. Haft legeaftaler og hygget med familie og gode venner. Og så har vi fået ordnet en del praktiske opgaver herhjemme heriblandt klargøring til babys ankomst. Vi har vasket de helt små størrelser, pakket tasken til fødegangen, fundet babyliften og -sengen frem. Vasket babydyner og voksipose. Og bestilt nye madrasser til barnevogn og lift. Så når de er klar engang i morgen, tror jeg, vi er klar til babyens ankomst - i hvert fald på det praktiske felt.

Jeg selv går og arbejder mentalt med at blive klar til fødslen. Jeg havde en god fødsels med Frida og en rigtig god fødsels med Albert. Så selvom det naturligvis er benhårdt arbejde og ubeskrivelig smertefuldt, så følte jeg mig bare virkelig sej efter fødslerne. Det er jo for fa'en lige netop dét vi er skabt til...er det ik!? Og jeg synes bare, der er noget helt fantastisk over den måde vores krop kan præstere på under sådan en fødsels. Det er fantastisk hvordan fornuften bliver slået fra til fordel for fysikken og hvordan kroppen kan klare denne præstation, hvis bare vi giver den lov til det. Og så er det jo bare det mest fantastiske i hele verden at modtage sit lille varme og bløde barn - at mærke, se og føle dette lille nye væsen for første gang overgår ALT andet i hele verden. Og dét glæder jeg mig til. Og dét øjeblik forsøger jeg at fokusere på, i min mentale forberedelse til fødslen.

Et felt, hvor vi bare slet ikke er klar til babys ankomst er ift. navn. Denne udfordring har jeg planer om at lave et selvstændigt indlæg om. Ligesom jeg også pønser på en lille nytårsopdatering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar