onsdag den 10. februar 2016

Hverdag


Så har Aksel rundet 19 dage...Oles barsel er slut (i denne omgang) og den første hverdagsuge på barsel med den lille gut er godt i gang.

Jeg er virkelig priviligeret. Jeg har ikke giftet mig med en rigmand...til gengæld har jeg giftet mig med en mand med rigtig gode arbejdstider. Derfor sørger Ole for både aflevering og hentning af de to store i børnehaven. Hvilket giver virkelig meget ro på mine dage herhjemme ift. hvis jeg skulle afsted med barnevogn, cykler og tre børn to gange om dagen. Og udover at have gode arbejdstider er min mand også mega sej og sød! Derfor klarer han morgenerne med de to store på egen hånd, mens jeg kan sove længe med Aksel. En luksus jeg sætter utrolig stor pris på. Men som jeg dog godt kunne tænke mig at ændre, hvis Aksel fortsætter den gode stil om natten. For jeg gad egentlig godt være lidt mere morgenmenneske, stå op med de andre og bidrage med at gøre deres morgen lidt mere hyggelig og let...det har de fortjent! Så det vil jeg prøve at finde overskuddet til i løbet af de næste uger...hep lige på mig;-)

Og så skal jeg ellers bruge de næste uger til at finde indhold og rutiner i vores nye hverdag. Da jeg blev gravid med Aksel lovede jeg mig selv, at det eneste jeg vil have travlt med på denne barsel, er ikke at have travlt med noget som helst. Jeg syntes at min barsel med Albert bare fløj afsted...og før jeg vidste af det, var den slut, og jeg var tilbage på arbejde. Som jeg har skrevet tidligere, suger jeg hvert et øjeblik med lille Aksel til mig, så godt jeg kan. Og netop dette har jeg tænkt mig at huske at gøre gennem hele barslen. Og jeg ved, at det er noget jeg skal være bevidst om. For jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg lynhurtigt får lavet planer, to-do-lister, falder i on-line-fælden (I ved, den hvor man kommer til at tjekke Instagram, Blogs, Facebook, Pinterest osv. liiiidt for ofte!) osv., så jeg glemmer at nyde nuet fuldt ud og suge hvert et øjeblik ind, lægge mærke til det, mærke det og gemme det. Og det vil jeg!

Når det så er sagt, så ved jeg også, at jeg trives bedst, når der sker noget. Jeg har ikke lyst til at sidde hjemme og snuse til Aksel hver eneste dag...nogle dage, men ikke dem alle. Jeg har naturligvis en drøm om mange rolige dage derhjemme med god tid til hygge med Aksel - og resten af familien, når de er hjemme - men også med tid til symaskinen, strikketøjet, bagning, madlavning og ikke mindst haven mens Aksel (forhåbntlig) tager nogle gode lange lure. Derudover ser jeg også frem til hyggelige dage i mødregruppe med kaffe og snak og til babysalmesang. Desuden vil jeg gerne afsted til babysvømning med jævne mellemrum, og så vil jeg gerne selv gå til efterfødselstræning. Og kan I så se, hvad der sker!? Jeg er i fuld gang med at at lægge planer...mange planer...måske for mange!? Og det vel vidende, at en dag på barsel sagtens bare kan gå med at rydde op efter morgenmaden, sætte en vask over, flytte lidt legetøj fra gulvet og amme, skifte, putte og nusse med Aksel! 

Nu må vi se, om jeg formår at finde den rette balance mellem planer og ingen planer. Jeg tror jeg vil starte hver eneste dag med at spørge mig selv, hvad har jeg (og Aksel) lyst til i dag? Og hvis jeg så har lyst til noget andet, end det jeg har planlagt, må jeg være god til at ændre planerne. Uanset, så GLÆDER jeg mig til min nye hverdag, og jeg er sikker på den bliver GOD.

Og sådan her kan en hel dag på barsel jo også gå...

Og der kan gå lang tid med at nusse med sådan en her...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar