onsdag den 17. februar 2016

Ferietid og børnehave

Eftersom jeg er vant til at have ferie hver gang skolerne har ferie, er mine børn vant til at holde fri, når der er ferie og fridage i børnehaven. I denne vinterferie er tingene dog lidt anderledes. Ole har ikke ferie, og tanken om en uge alene med tre børn, syntes jeg, var rimelig uoverskuelig. Derfor er børnene tilmeldt pasning i denne uge. Og jeg har altså været lidt ambivalent med denne beslutning. Jeg føler lidt et lille behov for at forsvare den. Forleden læste jeg i et indlæg hos Fyrsten og Fruen, at jeg ikke er den eneste med dette behov. Det er egentlig åndsvagt og burde være unødvendigt. Formentlig er det kun inde i mit hoved, at folk ser skævt til, at mine børn er i institution, når der er ferie og jeg bare går derhjemme. På den ene side, så synes jeg egentlig også, at mine børn har fortjent en uges ferie. På den anden side, er jeg overbevist om, at det ikke kun er mit behov, jeg tilgodeser ved at sende dem i børnehave. Jeg kunne jo sagtens have holdt dem hjemme og placeret dem foran en ipad hele ferien. Lidt ligesom tilfældet jo egentlig har været med Frida...hvilket jo er gået helt gnidningsfrit...øh! Men jeg synes ligesom at en ferie skal byde på noget mere og andet end det. En god ferie indeholder i mine øjne både masser af sofatid, små ture ud i det blå, god tid til kreaprojekter og anden fordybelse o.l. Og dét følte jeg mig altså ikke lige i stand til at give ungerne med Aksel på armen og i barmen. Samtidig ved jeg, at mine børns børnehave er et dejligt sted at være. Jeg har faktisk rigtig svært ved at bifalde den store kritik, som institutioner får i medier, på blogs, instagram osv. JA, nomeringen burde være bedre. Og NEJ, jeg har selvfølgelig ikke lyst til at placere mine børn i børnehaven fra 7-16 hver dag. Men JA, jeg synes mine børns børnehave er et fedt sted for dem at være. Her er alle deres bedste venner. Her er tydelige, rolige og nærværende voksne. Her er gode, stimulerende aktiviteter, musik, sang, bolde, kreative aktiviteter, bålmad og tid til fri leg. Og mine unger elsker at være der. Vi sender dem glade afsted hver morgen og henter dem glade hver eftermiddag. Og selvom fridage og ferier kan være kærkomne, så synes jeg faktisk, det ville være synd for mine børn, hvis de skulle undvære børnehaven.

I forhold til denne vinterferie, så stykker vi det sådan sammen, at de foruden de fridage de havde mens Ole var på barsel, og den fridag de havde sammen med deres fætter og kusine hjemme hos mormor og morfar i mandags (og altså også bortset fra de fridage Frida har haft fordi hun har været syg - de tæller altså ikke som rigtige fridage), så skal de på miniferie hos Oles forældre i Ringkøbing mandag og tirsdag i næste uge. Herefter håber jeg, at der kommer så meget rutine i min hverdag med Aksel, at jeg kan give dem nogle gode drypvise fridage i løbet af foråret. Fridage, hvor der er tid til kreativ fordybelse, ture ud i det blå eller hvad vi ellers lige har lyst til. Og dét glæder jeg mig til.

Så i det store hele, sender jeg dem afsted i børnehave i vinterferien med god samvittighed. Jeg havde åbenbart bare lige behov for lige at retfærdiggøre det på skrift, så alle dem, der kunne finde på at dømme mig som en dårlig mor, kan se, at jeg har argumenterne i orden! HA...som om der er særlig stor sandsynlighed for, at dem, der går og dømmer mig som en dårlig mor, er en af de 6 personer, der faktisk læser min blog!! Mere herom en anden dag - altså om det der med at skrive på en blog, som næsten ingen læser!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar