onsdag den 17. februar 2016

Lidt tanker om tålmodighed og skæld ud

De seneste dage har jeg haft Frida hjemme med feber, hoste og forkølelse. Det har været hyggeligt, men altså også en anelse hårdt. I går måtte jeg bl.a. høre mig selv sige: "Frida, du må altså lige være lidt tålmodig!" hvortil hun svarede: "Mor, du er altså heller ikke særlig tålmodig!" BOM! I første omgang havde jeg lyst til at forsvare mig. Men så kom jeg til at mærke, at hun jo havde ret. Min tålmodighed bliver virkelig sat på prøve, når jeg er hjemme med syge børn. Og jeg får simpelthen så dårlig samvittighed, når min lunte bliver kort og stemmen spids.

Frida har ikke været sådan rigtig sløj. Eller dvs. det var hun søndag og mandag, hvor vi var hos mine forældre. Men de seneste to dage, hvor jeg har været alene med hende, har hun været feberfri og rimelig frisk - til trods for flere dages ikke eksisterende madindtag. Hun har ikke krævet urimelig meget af mig, men "mange bække små" kombineret med en baby på armen slider på tålmodigheden. Og når bækken bl.a. er dannet af indtil flere væltede glas mælk og vand, hobbylim o.l. efterfulgt af en forventning om, at jeg tørrer op, henter nyt osv...så bliver jeg urimeligt irriteret på det stakkels pigebarn. Hvorefter jeg forfølges af dårlig samvittighed. Hun har stort set intet fået at spise i fire dage, så der er jo for filan ikke noget at sige til, at hun ikke orker at gøre tingene selv. Og når hun vælter kopper og tallerkener, så gør hun det jo virkelig ikke med vilje. Faktisk har hun ofte selv en overbevisning om, at tingene vælter helt af sig selv. Og hvilken mor er jeg så, der skælder hende ud!? Ikke den mor jeg gerne vil være i hvert fald! Derfor fyldes jeg af den dårlige samvittighed! Jeg undskylder og glatter ud, og selvom jeg er overbevist om, at det er det helt rigtige at gøre, så fjerner det altså ikke den dårlige samvittighed. For jeg tror ikke på skæld ud! Jeg hader at skælde ud, og jeg tror ikke det gavner nogen eller noget som helst. Til gengæld synes jeg det er menneskeligt at fejle. Og jeg tror også, at det er vigtigt, at vores børn lærer, at voksne (og børn) nogle gange kommer til at reagerer og sige ting, som de egentligt ikke mener. Netop derfor gør jeg meget ud af, at undskylde og forklare hende, hvorfor jeg har sagt, som jeg har.

I morgen håber jeg, Frida er frisk til at komme i børnehave igen. Her til aften har hun virkelig været i drillehumør, og jeg tager det som et tegn på, at hun trænger til at komme ud af sofaen og hen i børnehaven, hvor der er gode aktiviteter og venner at lege med. Heldigvis er der jo vinterferie, så der er mange voksne til få børn i børnehaven i disse dage. Samtidig har Ole mulighed for at hente tidligt i morgen. Og hvis det viser sig, at hun alligevel ikke var klar, kan jeg stoppe Aksel i barnevognen og gå op og hente hende. Det er virkelig en af fordelene ved at være på barsel.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar